Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku biće organizovana besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu fakulteta. Prijavljivanje zainteresovanih kandidata je već počelo, a pripremna nastava će biti organizovana za pet predmeta koji se mogu polagati na ovom fakultetu.

U zavisnosti od izbora studijskog programa budući studenti mogu da se pripremaju iz oblasti matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije. Besplatni časovi počeće u prvoj polovini marta, održavaće se subotom, a držaće ih profesori i asistenti sa Fakulteta tehničkih nauka.

Ovaj program se sprovodi već devetu godinu zaredom i do sada je kroz njega prošlo više od 2.500 maturana. Na fakultetu se kažu vode željom da pomognu budućim studentima i njihovim roditeljima, koji izdvajaju velike sume novca za dodatne pripremne časove.

Polovinom juna će na ovom fakultetu biti organizovan probni prijemni istit kako bi se kandidati bolje upoznali sa načinom realizacije pravog ispita i istovremeno ublažili tremu. Rezultatu prijemnih ispita iz prošlih godina pokazuju da su se na njima najbolje snašli oni koji su pohađali besplatnu pripremnu nastavu.

Budući studenti Fakulteta tehničkih nauka moći će da se opredele za jedan od šest ponuđenih studijskih programa u trajanju od četiri ili pet godina.