U ćuprijskoj Industrijskoj zoni „Minel“, na građevinskoj površini od 7.637 kvadratnih metara, iz zemlje su još prošlog meseca „nikli“ prvi masivni stubovi od armiranog betona buduće fabrike „FEKA automotiv“.

– Postavili su stubove i očekivanja su da će oni vrlo brzo i da završe ovaj posao. Vlasnici planiraju da će to biti krajem ove, možda početkom sledeće godine. Za nas su to dobre vesti, a interesantno je da vlasnici Feke imaju ideju da iznajme i jedan lokal u centru grada gde bi pričali sa radnicima zainteresovanim za rad u njihovoj fabrici, najavio je Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija.

FEKA planira da u prvoj fazi u Ćupriji uposli 110 radnika, ali bi taj broj vrlo brzo trebalo da naraste na 500 zaposlenih. Takođe, i sama investicija će dobrano da premaši 15 miliona evra, koliko je kompanija FEKA inicijalno planirala da uloži u fabričko postrojenje u Srbiji, odnosno – u Ćupriji.

Podsetimo, „FEKA automotiv“ proizvodi komponente za automobilsku industriju, pretežno unutrašnju i spoljašnju rasvetu, retrovizore i hidraulične rezervoare.