Obornici Skupštine opštine Ćuprija usvojili na poslednjem zasedanju Plan detaljne regulacije za Industrijski park Dobričevo, koji se nalazi na samom Koridoru 10.

U opštini Ćuprija smatraju da će veliki broj investitora biti zainteresovan za otvaranje pogona.

- Ovo je veliki korak za Ćupriju, a osim što ćemo uposliti stanovnike naše opštine, biće posla i za radnike iz Paraćina, Jagodine, a možda i ljude iz Batočine, Lapova, Velike Plane, možda čak i ljude iz Kragujevca i Kruševca, rekao je Ninoslav Erić, predsenik opštine Ćuprija.

On je dodao da je planom detaljne regulacije ostavljena mogućnost da u pojasu pored samog auto-puta bude trgovinska i zona za zabavu, a da će na ostalih 500 hektara da budu isključivo proizvodni pogoni

- Kada budemo nudili ovu zonu, nudićemo je upravo velikim investitorima, s tim što ćemo da ostavimo staru industrijsku zonu, da je dalje razvijamo i da je nudimo manjim investitorima, onima koji bi da uposle do 100 radnika, dodao je Erić.

Ninoslav Erić rekao je i da će u staroj industrijskoj zoni Minel svoje mesto naći i svi potencijalni ćuprijski investitori, jednako važni lokalnoj samoupravi.