Poslanik Demokratske stranke Balša Božović zatražio je sastanak u Nacionalom savetu za visoko obrazovanje na koji bi došao sa ženama koje su izbačene sa posla u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Rekao je da su i drugi zaposleni u toj školi na meti „maltretiranja i pretnji otkazima”.

Prosvetna inspekcija je zaključila da je bilo nezakonitog zapošljavanja funkcionera Srpske napredne stranke u toj školi iz koje je otpušteno devet žena među kojima je osam doktorantkinja nauka.

Potom su su u javnost dospele nove informacije o tome, te se zaposleni u toj školi koji upozoravaju na nezakonitosti u njenom radu, „suočavaju se sa novim maltretiranjima i pretnjama otkazom", izjavio je Božović, saopšila je DS.

U saopštenju piše da je predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Bela Balint, na zahtev zaposlenih u toj školi zatražio od Nacionalnog tela za akteditaciju da obavi „spoljašnju proveru kvaliteta rada” te škole, pre svega kompetentnost zaposlenih, ali je Nacionalno akreditaciono telo odbilo da to učini.

- Zbog toga sam uveren da će Nacionalni savet za visoko obrazovanje biti saveznik hrabrim ženama koje su zbog funkcionera Srpske napredne stranke ostale bez posla, rekao je Božović.