Šesti regionalni sajam obrazovanja – NOUfest 2018 biće održan 15. i 16. marta u Hali sportova „Ada“ u Ćupriji.

Sajam pod sloganom „Put znanja – put uspeha“ organizuje Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnost – NOU tim, a pod pokroviteljstvom opštine Ćuprije. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak u 10 časova, a Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 16 časova.

Ovogodišnji NOUfest je pravo mesto za đake, studente, ali i roditelje da se upoznaju sa programima škola i fakulteta u Srbiji, potencijalnim poslodavcima i budućim profesijama.

Posetiocima sajma će se prvog dana predstaviti 39 fakulteta i visokoškolskih ustanova sa svih univerziteta u zemlji, koji će predstaviti svoje studijske programe. Drugog dana sajma, 16. marta, biće održan drugi po redu Sajam zapošljavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa preko 20 poslodavaca koji imaju potrebu za zapošljavanje novih kadrova.

Srednje škole iz Pomoravlja će svoje programe predstaviti, takođe, 16. marta. Svim budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima biće dostupne sve informacije o načinu rada i upisu u neku od pomoravskih srednjih škola.