U lančanom sudaru na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca, poginulo šest osoba, a tridesetak je povređeno. Kako javljaju agencije, dogodile su se paralelne dve saobraćajne nesreće, jedna u smeru Beograd-Niš, druga u smeru Niš-Beograd, u isto vreme, na istom mestu,

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba povređeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mestu, u isto vreme, ali u drugom smeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 povređeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

Na licu mesta su vatrogasne jedinice, brojne patrole hitne pomoći i brojne ekipe saobraćajne policije.

Osobe koje su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći smeštene su u bolnicama u Jagodini i Ćupriji, a saobraćaj se preusmerava na te gradove, rečeno je agenciji Beta.

U Opštoj bolnici u Ćupriji zbrinuto je devet osoba, a prema izjavi direktora ćuprijske bolnice Slobodana Gajića, dva muškarca su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi, dok je preostalih sedmoro na hirurgiji i ortopediji i njihovo stanje se takođe neprekidno prati.

U Službu urgentne medicine Opšte bolnice Jagodina primljeno je šest pacijenata, koji se nalazi u dijagnostici i oni nisu vitalno ugroženi. Među povređenim ima i stranaca, iz Poljske, Nemačke i Grčke.

Šlep službe i vatrogasci pokušavaju da razdvoje slupane automobile i kamione, kojih ima oko 20.

Sve dežurne službe su na terenu, a i dalje traje potpuna obustava saobraćaja.