Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović prisustvovao je predavanju visokog funkcionera SNS Aleksandra Martinovića u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji i, kako je saopštila DS, podsetio ga na „devet profesorki koje su zbog njega ostale bez posla u toj školi”, navodi N1.

- Božović je u 11 časova sačekao funkcionera SNS Aleksandra Martinovića na njegovom predavanju u Višoj Medicinskoj školi u Ćupriji. U toj školi devet žena je ostalo bez posla, a na njihova mesta su kao predavači došli Aleksandar Martinović, Ivan Bošnjak, Darko Laketić i Vladimir Orlić kao funkcioneri SNS. Božović je kao predstavnik građana došao da pita upravu i Martinovića lično, koji se pojavio u 11:15, pred praznom učionicom u kojoj nije bilo studenata, da li ih grize savest što devet profesorki nema egzistenciju i ne mogu da prehrane svoje porodice, navodi DS u saopštenju.

Božović je, kako je saopštila DS, povišenim tonom pitao „kako vas nije sramota i kako možete da živite sa tim”.

- On je optužio Martinovića da mu je ovo peta plata, dok žene predavači iz Više medicinske škole koje su otpuštene, više nemaju ni za osnovno preživljavanje, dodaje se u saopštenju.