Predstavom „Rodoljupci“, Narodnog pozorišta iz Beograda, počeo je festival „Teatar u jednom dejstvu”, koji se ove godine održava pod motom „Biti ili opstati”.

U takmičarskom delu Festivala, jedanaestog po redu, koji se održava pod pokroviteljstvom gradske opštine Mladenovac i u organizaciji mladenovačkog Centra za kulturu biće odigrano šest predstava koje odabrao selektor Željko Hubač.

Na sceni u bioskopskoj Sali publika će moći da vidi predstave Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca, Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212...

 - Pozorišni festival u Mladenovcu uspeva da traje već 32 godine zahvaljujući odličnim programima i vrhunskim predstavama zbog čega će uvek imati svoju vernu publiku i veliko poštovanje glumaca i reditelja, rekla je na otvaranju festivala glumica Ana  Sofrenović.

Ko će ove godine biti nagrađen na mladenovačkom festivalu odlučiće žiri koji čine dramaturg Bratislav Petković i glumci Božidar Stošić i Svetislav Goncić.

Predstave počinju u 20.00 sati, a takmičarski deo programa će pratiti izložbe, književne večeri i dečije predstave. Cena ulaznice je 500 dinara.

PROGRAM FESTIVALA

10. oktobar – ponedeljak – "Rodoljupci" – Narodno pozorište

11. oktobar – utorak – "Duh koji hoda" – Srpsko narodno pozorište

12. oktobar – sreda – "San letnje noći" - Knjaževsko - srpski teatar Kragujevac

13. oktobar – četvrtak – "Moje dete" – Beogradsko dramsko pozorište

14. oktobar – petak – "Pijani" – Atelje 212

15. oktobar – subota – "Julije Cezar" – Budva – Sombor

16. oktobar – nedelja – "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" – revijalna predstava u čast pobednika