U Gornjem Milanovcu nema nijedne apoteke koja dežura čitavu noć, a najbliža dežurna apoteka za Gornjomilanovčane nalazi se tek u Čačku.

Ovaj problem posledica je ogromnih dugovanja Apotekarske ustanove u ovom gradu, zbog čega vlada velika nestašica lekova u tri gradska prodajna mesta, dok po selima, gde nema privatnih apoteka, lekova praktično i nema, piše Blic.

Procena je da trenutni dug Apotekarske ustanove u Gornjem milanovcu iznosi 35 miliona dinara, a da je donedavno, kako tvrdi v.d. direktora ove ustanove Milovan Rosić, bio čitavih 60 miliona. Taj dug je, kako navodi, napravilo prethodno rukovodstvo, zadužujući se za po 500.000 dinara mesečno kako bi se isplaćivale plate koje „nisu zarađene”.

Jedini spas za rešenje problema nestašice lekova predstavlja izdavanje prodajnih objekata privatnim apotekama. Četiri velike farmaceutske kuće, od kojih svaka u Srbiji ima preko sto prodajnih mesta, podnele su konkursnu dokumentaciju za zakup objekata koje pripadaju Apotekarskoj ustanovi u Gornjem Milanovcu.