Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević potpisao je ugovor sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, za dodelu sredstava za projekat „Vizitorski centar Rudnik - centar razvoja turizma rudničkog kraja“.

Ministarstvo trgovine, turzima i telekomunikacija opredelilo je sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za planiranu izgradnju vizitorskog centra, a ove godine, finansira se prva faza izgradnje Centra.

Vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodaje tura i paketa različitih aktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti).

- Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima, kaže se u saopštenju iz opštine Gornji Milanovac.

Inače,pored smeštajnih kapaciteta, vizitorski centar na će raspolaganju imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija...). U sklopu objekta planira se suvenirnica, gde će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran).