Figure od voska, bivšeg i sadašnjeg predsednika Egipta, biće postavljene u jagodinskom Muzeju voštanih figiura, u četvrtak, 18. aprila,  u 17 sati.

Naime, u Muzeju će biti postavljene voštane figure egipatskog državnika Gamala Abdela Nasera (1918-1970), te sadašnjeg predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija.

Da se urade figure Nasera i Sisija, za Muzej voštanig figura u Jagodini, dogovoreno je u februaru, prilikom posete Jagodini i Beogradu guvernera guvernata Crveno more generala Ahmeda Abdalaha i Markovića.

- Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a Sisi je nastavio njegovu politiku - on je veliki prijatelj Srbije, rekao je Tanjugu Dragan Marković Palma.

Muzej voštanih figura u Jagodini je otvoren 2008. godine, a u stalnoj postavci ima 29 voštanih figura. Među izloženim eksponatima nalaze se figure sportista Vlade Divca, Saše Đorđevića, Novaka Đokovića, ali i predsednika SFRJ Josiopa Broza Tita, kao i Vladimira Putina. Tu su figure i Petra Petrovića Njegoša, cara Lazara, cara Dušana...