Na 52. Međunarodnom Sajmu turizma, koji je od 3. do 5. oktobra održan u Novom Sadu, grad Jagodina osvojio je 7 zlatnih medalja i pobednički pehar za kontinuirano ulaganje u razvoj turističke strukture i dugogodišnji kvalitet u turizmu.

U konkurenciji koju su činile zemlje sa izuzetno razvijenom turističkom ponudom poput Austrije, Crne Gore, Španije, Grčke, Danske, Portugala, Mađaske, Nemačke, Slovenije, Rumunije, Rusije, Norveške, Hrvatske, Turske, Izraela i Maldiva, grad Jagodina je dobio pobednički pehar za dugogodišnji kvalitet u turizmu i kontinuirano ulaganje u razvoj turističke strukture.

Pored pobedničkog pehara, Jagodina je osvojila i 7 zlatnih medalja: za „Akva park”, uređenost parka „Potok – Đurđevo brdo”, za očuvanje tradicije, narodnog stvaralaštva i manifestacioni turizam, gradsko skijalište, Muzej voštanih figura, zoološki vrt „Tigar”, a jedna medalja pripala je i Turističkoj organizaciji grada Jagodine.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom sadu predstavilo se 20 država, 450 gradova, preduzeća, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva, a posetilo ga je 30 hiljada ljudi.