Na 50. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu Opština Jagodina dobila je nagradu Srebrni pehar za rezultate postignute u oblasti turizma. Takođe, sadržaj turističkom kompleksa u Jagodini osvojio je pet zlatnih medalja.

Ove prestižne nagrade dobili su Muzej voštanih figura, Akva park, Zoološki vrt i kompleks Đurđevo brdo, dok je hotel “Lion” dobio zlatnu medalju za smeštaj i usluge koje pruža svojim korisnicima.

Zoran Gligorijević, sportski direktor jagodinskog sportskog saveza, u čijem sastavu se nalaze dobitnici nagrada, istakao je da je bila velika čast pojaviti se na međunarodnom sajmu turizma u društvu sa najboljim ugostiteljima, ne samo iz Srbije, već i sa Balkana, Austrije, Rumunije, Ujedinjenih arapskih emirate. On je dodao da Jagodinci treba da budu još ponosniji imajući u obzir činjenicu da su nagradu dobili u godini kada je ovu opštinu posetilo pola miliona turista.

Na nedavno održanom sajmu boje Pomoravlja uspešno je predstavljao i Prirodnjački centar iz Svilajnca, koji je dobio priznanje za naučni turizam.

Ova naučno – obrazovna ustanova je dobila pehar za visoki kvalitet i ponudu Centra kao institucije naučnog turizma i četiri zlatne medalje – za ambijentalno uređenje, dinosaurse kao turističku atrakciju u vidu postavke na otvorenom, kompleksu ponudu Centra i kvalitetnu gastronomsku ponudu restorana “Dinosvile”.