U organizaciji Skupštine grada, iz Jagodine je autobusima za Beč, otputovalo 850 građana ovog grada, među kojima je najviše studenata, koji studiraju u ovom gradu i studenata iz Jagodine koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu.

Reč je o najvećoj delegaciji iz Jagodine koja je do sada otputovala u Beč, a studenti su iz 34 grada i sa 66 različitih fakulteta u Srbiji.

Oni će u Beču boraviti do 6. marta

Sa studentima su otputovali i zaposleni u zdravstvu, prosveti, predškolskom odgoju, zaposleni u KJP „Standard”, privrednici i političari ovog grada, Pomoravskog okruga i Srbije, novinari, narodni poslanici...

Politička delegacija, koju predvodi Marković imaće nekoliko sastanka, razgovaraće sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Ludvigom, a već sutra imaće i sastanak sa potpredsednikom Slobodarske partije Austrije (FPO) Johanom Gudenusom.

Za ovo putovanje, istakao je Marković, Skupština grada neće potrošiti ni dinar iz budžeta, sve troškove snose donatori, „kojim se veoma zahvaljujem”.  Skupština grada Jagodine, od 2010. godine, organizuje putovanje studenata u Beč i do sada ih je u glavni grad Austrije na ovakvim studijskim putovanjima bilo oko 4.000, javlja Tanjug.