Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović, star 25 godina, ubijen je oko tri sata, u noći između utorka i srede, ispred svoje zgrade u Ulici Braće Dirak u Jagodini. Stojanovića je ubica sačekao ispred ulaza u zgradu i u njega ispalio više hitaca.

Nemanja Stojanović bio je sin poznatog jagodinskog advokata Mikija Stojanovića, a za sada se ne zna šta je motiv ovog ubistva.

Kako je izjavio portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Nenad Necić, u Stojanovića su ispaljenja četiri hica iz pištolja oko 2:45 ujutru. Policiji je događaj prijavio stanar zgrade, koji je čuo pucnje, a pripadnici Ministarstve unutrašnjih poslova su Stojanovića pronašla na ulazu u zgradu. Policija još uvek intezivno traga za počiniocima ovog ubistva.

U znak protesta zbog ovog strašnog zločina, advokati u Pomoravlju prekinuli su rad, zahtevajući da se što pre otkrije ubica njihovo mladog kolege. Njima će se u petak u prekidu rada pridružiti i advokati širom zemlje, jer je Advokatska komora Srbije pozvala sve svoje članove na jednodnevnu obustavu rada.

Za „neradni” dan izabran je petak, 15. septembar, kada je i sahrana ubijenog jagodinskog advokata. U saopštenju Advokatske komore navodi se da obustavom rada žele da ukažu da su napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života nedopustivi. Komora, takođe, posobno osuđuje to što veliki deo ovih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.