Dvanaesti po redu sajam automobila Auto Expo 2017 biće održan u Kragujevcu od 8. do 10. decembra na Šumadija sajmu.

Ove godine na sajmu će se predstaviti 15 poznatih brendova automobilske industrije, a po prvi put će u Kragujevcu biti i premijera 14 novih modela. U hali Šumadija sajma biće izložen putnički program, dok će na platou ispred Sajma izlagači predstaviti svoj teretni program.

Po rečima Zorana Nedeljkovića, direktora Šumadija sajma, svi izlagači pripremili su  akcijske cene, sajamski popust i druge povoljnosti, a svoju ponudu na Sajmu predstaviće i osiguravajuće kuće i lizing kompanije.

Tokom prva tri sajamska dana svoje modele predstaviće Fiat, Volkswagen, Mazda, Opel, Alfa Romeo, Land Rover, Toyota, Citroe, Renault, Dacia, Nissan, Hyndai, Škola, Jeep, a najviše premijera očekuje se tokom prvog sajamskog dana.

Za sve ljubitelje kvadrova pripremljen je improvizovani poligon ispred zgrade Šumadija sajma, na kome će moći da ih provozaju.

Svečano otvaranje Auto Expo 2017 zakazano je za petak, 8. decembar u 11 časova. Sajam će tokom prva dva dana biti otvoren od 10 do 20 časova, dok će u nedelju, 10. decembra sajam raditi do 16 časova, kada će biti i zatvoren.