Snežana Jovanović, porodilja iz Kragujevca, po prvim nalazima obdukcije preminala je od bolesti pankreasa, navode Večernje novosti. Ipak, tačan razlog njene smrti znaće se tek posle dodatnih analiza.

Prema rečima direktora Kliničkog centra dr Predraga Sazdanovića, pacijentkinja koja je preminula deset dana posle porodjaja, imala je ozbiljnu bolest pankreasa. Ipak, u ovoj ustanovi će uraditi i dodatne histopatološke analize tkiva, kada će i sigurno biti utvrđen uzrok smrti.

Pacijentkinja se 20. decembra porodila carskim rezom i posle šest dana je otpuštena kući. Međutim, posle nekoliko dana joj je pozlilo i primljena je u Ugrentni centar.  Prema navodima lekara, simptomi su ukazivali na upalu pankreasa. Sprovedena je standardna dijagnostika i terapija, ali se njeno stanje pogoršalo. Ona je prevezena u operacionu salu, ali je nažalost preminala.

Međutim, i pored nalaza obdukcije u porodici preminule Kragujevčanke i dalje sumnjaju da je za smrt Snežane Jovanović kriva nebriga lekara. Kako navode oni su već angažovali advokata i podneće tužbu nadležnom sudu.