Radnici fabrike „Zastava oružje”, zaposleni na „Strelištu – ispucavanje oružja” i dalje ne ulaze u kabine zbog prisustva hemijskih štetnosti koje ugrožavaju zdravlje radnika tokom procesa rada, gde se ispucava i isprobava proizvedeno oružje, pri čemu radnici celo vreme provode pucajući u kabini.

- Zaposleni u tom delu procesa proizvodnje već duže vreme osećaju zdravstvene tegobe u vidu mučnina, glavobolja, loše krvne slike, dok su pojedini radnici zbog ozbiljno izraženih tegoba i prisutnosti štetnih materija u organizmu bili i na bolničkom lečenju, kažu u sindikalnoj organizaciji „Zastava oružje”.

S obzirom na to da se radi o radnim mestima sa povećanim rizikom i da problemi postoje već duže vreme, neophodno je dublje sagledavanje uzroka prisustva hemijskih štetnosti, ali se do toga nije moglo doći jer predstavnici rukovodstva u Odboru za bezbednost i zdravlje na radu odbijaju da prisustvuju sastancima Odbora.

Rukovodstvo pokušava saopštenjima da opravda nedolazak na sednice Odbora, ali ne daje objašnjenje zbog čega se kao rezultat rada kod radnika na Strelištu pojavljuju ozbiljne zdravstvene tegobe, kažu u ovom sindikatu.