Nakon štrajka koji je održan u fabrici „Zastava oružje” u utorak, jednosatni štrajk je održan i danas, a kako se navodi u sindikalnoj organizaciji, učestvovalo je preko 2.000 radnika ove fabrike.

Radnički zahtevi su usmereni isključivo na popravljanje nepovoljnog materijalnog položaja, poboljšanje teških uslova rada, kao i definisanje statusa fabrike.

- Nakon neuspelog pokušaja održavanja sastanka sa rukovodstvom i Nadzornim odborom (24. aprila), koji je prekinut, jer je generalni direktor fabrike neargumentovano verbalno napao predsednika Sindikata, u utorak (15. maja) održan je ponovo sastanak Nadzornog odbora, rukovodstva fabrike i Sindikata. Posle četvoročasovnih razgovora nije se moglo doći do izlaza iz postojeće situacije zato što zahtevi radnika ne mogu biti ispunjeni, stoji u saopštenju sindikata.

Radnici fabrike osuđuju saopštenje koje je prosleđeno medijima od strane Nadzornog odbora i rukovodstva da Sindikat odbija pregovore vezane za rešavanje zahteva, a Sindikat odbacuje bilo kakve optužbe za političko delovanje i politizaciju štrajka koje u javnost iznose predstavnici upravljačkih i rukovodnih struktura.

Aktivnosti Sindikata i radnika su, navodi se u saopštenju, usmerene isključivo u svrhu očuvanja fabrike, kao i materijalnog, socijalnog i radnog statusa radnika fabrike.