Radnici Alatnice fabrike „Zastava oružje” prekinuli su obustavu radu, nakon što je upravnik radionice Jezdimir Lović podneo ostavku.  

- Jezdimir Lović je podneo ostavku na mesto rukovodioca pogona Alatnice, čime je je ispunjen jedan od zahteva radnika, stoji u saopštenju sindikalne organizacije „Zastava oružje”.

U saopštenju stoji u da se direktor fabrike Milojko Brzaković, u prepodnevnim satima obratio radnicima Alatnice i odbacio svaku mogućnost smene upravnika pogona.

- Njega je upravo direktor Brzaković pre dve godine doveo u fabriku i odmah postavio za upravnika pogona Alatnice, bez dovoljnog iskustva neophodnog za rukovođenje ovim značajnim segmentom fabričkog sistema, stoji u saopštenju.

Način rukovođenja u proteklom periodu je obeležen stvaranjem loših međuljudskih odnosa koji su kulminirali nezadovoljstvom radnika sveukupnim stanjem u Alatnici fabrike gde umeće majstorskog zanata dolazi do punog izražaja.

U narednom periodu krenuće se sa rešavanjem i ostalih zahteva radnika a koji se tiču teških uslova rada zbog hemijskih štetnosti, nedostatka odgovarajućih alata, načina nagrađivanja, kao i poboljšanja higijenskih uslova.

Radnici fabrike su još jednom iskazali jedinstvo neophodno za rešavanje ključnih pitanja koji se odnose na poboljšanje položaja zaposlenih u našoj fabrici, zaključuje se u saopštenju.