Mašine u Alatnici fabrike „Zastava oružje”, već drugi dan uzastopno su ugašene, jer je oko 80 radnika obustavilo rad, nezadovoljni brzinom rešavanja nagomilanih problema u jednom od pogona, gde individualno umeće majstora oružarskog zanata dolazi najviše do izražaja.

- Zbog teških uslova rada, nedostatka odgovarajućih alata, načina vrednovanja i nagrađivanja, kao i načina rukovođenja koji je najviše uticao na poremećene međuljudske odnose, radnici zahtevaju smenu upravnika tog pogona, stoji u saopštenju SIndikalna organizacije ove fabrike.

Rukovodstvo fabrike još uvek odbija da ispuni zahteve radnika i da smeni rukovodioca pogona, iako su radnički zahtevi za smenom opravdani i zasnovani na činjenicama da u prethodne dve godine od postavljenja upravnika nije došlo do sveukupnog unapređenja ovog veoma značajnog dela fabričkog sistema.

Radnici, kako se navodi u saopštenju, očekuju da rukovodstvo fabrike odmah odgovorno pristupi  rešavanju nastale krize i uvaži iznete argumente radnika kako ne bi došlo do nove eskalacije sukoba radnika i rukovodstva fabrike.