Na sedmoj sednici Skupštine grada koja je zakazana po hitnom postupku usvojen je Predlog Plana detaljne regulacije „Radna zona Sobovica-Lužnice”. Ovaj predlog podržale su sve odborničke grupe u Skupštini grada.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je reč o velikom projektu za grad Kragujevac koji je nametnuo ozbiljan i oštar tempo, što je i razlog zakazivanja sednice po hitnom postupku. Nikolić je ocenio da je formiranje nove industrijske zone u Sobovici početak potpunog privrednog oporavka Kragujevca. Simens je već u Kragujevcu, a očekuje se i dolazak njegovih komponentaša.

- U narednom periodu, u naredne tri do četiri godine, očekujemo da u ovoj zoni može da bude zaposleno 6.000 do 7.000 ljudi. Ima još mnogo ozbiljnih pitanja koja treba da rešimo. Pre svega pitanje gradskog prevoza. Mi očekujemo da će tu da se razvije potpuno nova varoš. Tamo moramo da imamo ambulantu, policijsku stanicu, vatrogasnu stanicu, trgovinu, pekare. Znači, mnogo ljudi će se zaposliti, ne samo direktno u ovim fabrikama, najavio je Nikolić.

Infrastrukturni radovi u industrijskoj zoni Sobovica, kako je najavljeno na sednici, trebalo bi da budu završeni do kraja 2018. godine.

Sa druge strane, povereništvo Narodne stranke u Kragujevcu, poslalo je saopštenje u kome upozorava sugrađane da je po sredi još jedna u nizu prevara i obmana od strane Radomira Nikolića.

- Naime, 600 i „kusur” hektara plodne zemlje, koja je u privatnom vlasništvu, Grad pretvara u građevinsku zonu sa obrazloženjem da „očekuju” nova radna mesta i nove investicije. Podsećamo, da u Kragujevcu  postoje desetine hektara zemlje pretvorenih u radne zone u koje vladajuća ekipa nije dovela ni jednog jedinog investitora niti na ime istih ubacila jedan jedini dinar u gradsku kasu. Zato, postavljamo pitanje čemu još jedna radna zona za čiju je izradu detaljne regulacije potrošen novac naših sugradjana, stoji u saopštenju Narodne stranke.