Kragujevac: Zimski dani prosvetnih radnika

 

Osmi po redu Zimski dani prosvetnih radnika otvorenu su juče u Kragujevcu i trajaće do 17. februara. U okviru ove manifestacije biće organizovano osam programa stručnog usavršavanja namenjenih nastavnicima, vaspitačima, direktorima, ali i stručnim saradnicima i računovođama u školama.

Za zaposlene u predškolskim ustanovama u gradu, biće organizovane tribine koje imaju za cilj njihovo kontinuirano usavršavanje.

Organizator manifestacije je Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, koji već godinama organizuje stručne seminare i skupove čiji je cilj uvođenje inovacija u obrazovno vaspitni proces.

Tokom prošle godine organizovali su 146 seminara sa ukupno 35.000 sati stručnog usavršavanja na kojima je učestvovalo 4.460 nastavnika i vaspitača iz Kragujevca i regiona. 

Centar je u saradnji sa republičkim Centrom za promociju nauke otvorio i Naučni klub, u kome je do sada održano 107 radionica. Na njima je učestvovalo oko 2.000 dece i skoro 200 nastavnika.

Na ovogodišnjem skupu učestvovaće oko 450 nastavnika, a poseban akcenat biće na racionalnom korišćenju kadrova i vremena prosvetnih radnika.