U Kraljevu je počelo uklanjanje dotrajalog i oštećenog pešačkog mosta, koji prelazi  preko pruge u centru grada. Ova pasarela nalazila se u blizini autobuske i železničke stanice i spajala je Ulicu oktobarskih žrtava sa Spomen grobljem, Mašinsko-tehničkom školom, gradskim stadionom i Fabrikom vagona.

Demontaža pasarele je počela posle višegodišnjeg odlaganja, iako je Gradska građevinska inspekcija još u septembru 2013. godine zabranila njenu upotrebu, jer nije zadovoljavala bezbednosne kriterijume. 

Po rečima direktora Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta u ovom gradu Aleksandra Nestorovića, staroj pasareli je istekao rok trajanja, a sanacija je bila preskupa. Zbog toga su prihvatili preporuku Instituta za ispitivanje materijala pri Građevinskom fakultetu u Beogradu i uradili projekat za izgradnju nove. Ona će se nalaziti na istom mestu, ali će imati šire gazište i u nju će biti ugrađeno 50 tona čelika, pa će biti potuno bezbedna za korišćenje.

Rok za završetak radova je 90 dana, pa se u ovom javnom preduzeću nadaju da će nova pasarela biti u funkciji do 14. oktobra, kada Kraljevčani na Spomen groblju odaju počast streljanim sugrađanima 1941. godine. Vrednost projekata izgradnje nove pasarele je 14 miliona dinara, a izvođač radova je kraljevačka firma „Amiga“.