Sva četiri respiratora proizvođača PKASEK, koja se nalaze u Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu u potpunosti su ispravna, saopštila je Drager tehnika, serviser ovih aparata. 

- Drager tehnika je na osnovu ugovora br.10-24 od 22.01.2018 i upućenog poziva, pristupila inicijalnom pregledu aparata u najkraćem roku, kako bi konstatovala njihovo trenutno stanje. Nakon pregleda ustanovljene su određene nepravilnosti koje su uspešnim servisnim intervencijama otklonjene. Od inicijalizacije kvara do stvljanja aparata u ispravno stanje, aparati su propisno bili obeleženi kako bi se izbegla njihova upotreba u tom periodu.

Aparati su testirani i spremni za kliničku upotrebu, čime je obezbeđen nesmetan rad na sva četiri aparata u Opštoj bolnici „Studenica" posle prekida kraćeg od dva radna dana nakon prvog izlaska našeg servisa na teren.

S obzirom na naše višedecinijsko prisustvo i delovanje naše kompanije u skladu sa preporukama proizvođača i zakonima Republike Srbije, iznenađeni smo neumesnim i različitim interpretacijama našeg rada i stavljanje istog u neistinite kontekste koji su se pojavili u elektronskim medijima, navodi se u saopštenju Drager tehnike.

Anesteziolozi Opšte bolnice „Studenica“ iz Kraljeva su, da podsetimo, početkom meseca odbijali da uđu u operacione sale, jer, prema njihovim navodima, aparati za anesteziju nisu imali potvrdu o ispravnosti, koja je garant za njihovu bezbednu upotrebu.