Toalet na Železničkoj stanici u Kraljevu ne radi već više od godinu dana, jer nema ko da ga održava. Zanimljivo je da su pre deset godina na njegovo renoviranje iz Železnice Srbije potrošili 75.000 evra.

Ovaj objekat prostire se na 40 kvadratnih metara i njegova izgradnja koštala je 1.900 evra po kvadratu. Danas je ovaj javni toalet pod katancem, oronuo i zarastao u korov.

Njega su do pre nešto više od godinu dana održavali radnici Zaštitnih radionica, preduzeća koje je osnovala Železnica Srbije. Međutim, kada je to preduzeće otišlo u stečaj, toalet je ostao bez nadzora i održavanja, pa je na njega ubrzo stavljen katanac.

Odluku o renoviranju toaleta na železničkoj stanici u Kraljevu doneo je pre deset godina tadašnji direktor Železnica Milanko Šarančić, a iz ovog preduzeća ni posle decenije javnost nije dobila odgovor šta je to koštalo 75.000 evra. O tome da li je to realna cena adaptacije toaleta govorilo se i u Skupštini Srbije, pa su pojedini poslanici tražili od Tužilaštva da ispita ovaj slučaj.

U celu priču se umešao i tadašnji ministar Velimir Ilić, koji je rekao da je bilo propusta u nabavci, ali se sve na tome završilo.

Posle godinu dana od kako javni toalet ne radi, o ovom pitanju se oglasila i organizacija Lokalni front, koja je istakla da ovaj objekat nikada i nije trebalo da služi potrebama građana, već je trebalo da omogući da se izvuče novac iz budžeta, odnosno iz džepova građana Srbije.

U međuvremenu, su se oglasili i iz Železnica Srbije saopštenjem da će toalet konačno biti pušten u rad, posle popravki nekoliko kvarova, koji su se pojavili još prošle zime.