Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu raspisala je 12 javnih poziva za otvaranje novih radnih mesta ili prekvalifikaciju i obuku radnika, piše RTS.

Najveći broj nezaposlenih lica sa evidencije Službe za zapošljavanje očekuje da će se zaposliti u fabrikama Leoni i Eurotajy, a kako investitori najavljuju u njima će raditi oko 7.500 radnika.

U kompaniji Eurotaj u Adranima već radi 130 radnika.

- Plan je da do juna zaposlimo 250 ljudi, a da do kraja godine još 750 radnika. U naredne tri godine cilj nam je da zaposlimo bar 2.500 ljudi, kaže za RTS Murat Caglar, generalni direktor Eurotaja.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva poslodavcima za prijem i obuku radnika koji će biti otvoreni do 29. novembra ove godine. Iskustva iz prošle godine su pozitivna.

- U programe zapošljavanja i sticanja dodatnih znanja i veština uključeno je oko 700 osoba i obezbeđeno 10,5 miliona dinara, kaže Snežana Prelić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kraljevo.

Grad Kraljevo će ove godine izdvojiti 13 miliona dinara za programe samozapošljavanja koji će se realizovati u saradnji sa filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.