Zavodu za zaštu sopmenika kulture u Kraljevu, koji pokriva osim tog grada i teritoriju Čačka, Raške i Vrnjačke banje, odobrena su sredstva za konzervatorsko - restauratorske radove na memorijalnim kompleksima i spomen obeležjima u iznosu od 21,4 miliona dinara.

Novac je izdvojilo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, a biće utrošen za uređenje Aleje nosilaca spomenice 1941 u Kraljevu, Memorijalnog prostora na Ružića brdu u Drakčićima kod Kraljeva, zatim za Spomenik žrtavama fašističkog terora u Konarevu kod Kraljeva , Spomen park borbe i pobede u Čačku, Spomen kosturnicu palih boraca u Preljini kod Čačka, Spomen pak Popina kod Vrnjačke Banje i Memorijalni kompleks posvećen pripadnicima Kopaoničkog partizanskog odreda u Raški.

Za Zavod su dodeljena sredstva veoma značajna, jer će omogućiti da se na spomen-obeležjima urade prvi ozbiljniji konzervatorsko-restauratorski radovi od njihove izgradnje, sedamdesetih godina prošlog veka. Tokom realizacije projekata, Zavod će predložiti da se odredi titular, staraoc nad ovim spomen obeležjima.