Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku o otuđenju 5 hektara zemljišta na Sportskom aerodromu za 55 miliona dinara, zaključeno je na poslednjoj sednici gradskog veća.  

Zemljište površine 2 i 3 hektara kupile su dve proizvodne firme, CIP centar za informatički inženjering i projektovanje d.o.o. i Pekom inženjering d.o.o. iz Kraljeva, koje bi na proleće naredne godine trebalo da započnu gradnju dva proizvodna pogona.

- S jedne strane, veoma je važno da kraljevačke domaće firme imaju mogućnost da kupe infrastrukturno potpuno opremljeno zemljište, gde će već na proleće započeti gradnja dva nova proizvodna pogona. Sa druge strane, grad Kraljevo je ostvario prihod u budžetu u iznosu od 55.000.000 dinara, pojasnio je Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Terzić je dodao da na ovoj lokaciji grad Kraljevo ima još 6 hektara zemljišta, sa mogućnošću širenja ove zone, tako da je grad otvoren za saradnju sa svim preduzećima koji žele da grade svoje pogone.

On je istakao da grad Kraljevo može izvršiti i preparcelaciju u skladu sa potrebama tih preduzeća, a sve u cilju kako bi što je moguće veći broj radnika došao do zaposlenja, navodi se na sajtu Grada.