Na sportrskom aerodromu u Kraljevu proslavljen je jubiler – 90 godina postojanja i uspešnog rada aero-kluba Mihajlo Petrović”. Jubilej je proslavljen uz prigodnu svečanost, dodelu zahvalnica i letački program u kojem su sportski piloti, paraglajdisti i jedriličari demonstrilali svoje umeće.

Klub postoji od davne 1927. godine, kada je grupa kraljevačkih entuzijasta na čelu sa protom Savatijem Božićem, tadašnjim narodnim poslanikom, osnovala jedan od prvih aero-klubova u zemlji. Ovaj klub od 1964. ponosno nosi ime Mihajla Petrovića, prvog školovanog pilota srpskog vazduhoplovstva.

Sadašnji predsednik Dejan Slavković ističe da je klub osnovan sa idejom da mladim ljudima pruži osnove vazduhoplovno-tehničkog i opšteg znanja, kao preduslov za sticanje vazduhoplovnih veština. Slavković je dodao da svi piloti ovog kluba nastave da se školuju i usavršavaju u civilnoj i vojnoj avijaciji, a da se mnogi od njih vraćaju u matični klub da obučavaju nove generacije.

U klubu ističu da su u teškim vremenima uspeli da sačuvaju infrastrukturu i kadrovske potencija i da im je u narednom periodu jedan od glavnih ciljeva da ponovo pokrenu školu letenja i privuku što veći broj mladih ljudi.