Partija ujedinjenih penzionera Srbije protivi se isplati 13 plate samo beogradskim penzionerima. Na jučerašnjem sastanku predsednik Gradskog odbora PUPS-a u Kraljevu i potpredsednik Penzionerskog udruženja u tom gradu Nikola Krpić istakao je da nije normalno da penzioner u glavnog gradu vredi više od onog u Kraljevu ili nekom selu u okolini ovog grada.

Krpić je u izjavi agenciji Beta istakao da shvata da je Beograd veći i bogatiji grad, sa više stanovnika i novca, što je i normalno jer je glavni grad, ali da ne može da se vrši ovakva podela. Po njegovim rečima, ako ima novca onda ga ima za sve, a ako ga nema, neka tako bude za sve penzionere, jer nije u redu da neki budu u boljoj poziciji.

Predsednik PUPS-a u Kraljevu je istakao da u ovom gradu partija ima 1.356 članova, dok na teritoriji grada živi oko 31.000 penzionera, čija je socijalna karta loša, od kada su penzije smanjene.

- Ljudi nas pitaju oko povećanja penzija i mi smo uspeli da im objasnimo da su penzioneri heroji ekonomske stabilizacije zemlje, što je veoma često isticao i predsednik Vučić. Zbog toga ako je neko iz Kraljeva od svoje penzije davao više za stabilizaciju svoje države, nije pošteno da sad neko iz Beograda, koji je davao manje, dobije 13 penziju, to je degradacija, zaključio je Krpić.

On je dodao da se kraljevački penzioneri ne ljute što su smanjene penzije zbog ekonomske situacije u zemlji, ne ljute se što im je uzeto ono što su zaradili, ali da im sada nije svejedno ko će šta da dobije. Budući da je finansijska situacija ove kategorije stanovništa veoma loša, Krpić je predložio da u Srbiji najniža penzija bude jednaka prosečnoj plati u zemlji.