Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku da 16 domaćinstava sa područja grada dobije sedam miliona dinara podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma.

Domaćinstva koja su opravdala ranije dobijena sredstva imala su mogućnost da ponovo konkurišu, no i pored toga ove godine konkurisalo ih je manje nego prethodnih godina, navedeno je u izveštaju sa sednice gradskog veća.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao da su podsticajna sredstva dobila domaćinstva koja su ponudila ozbiljne projekte i da se nada da će novčana pomoć poboljšati turističku ponudu onih koji se bave ovom delatnošću.

- Očekujem da će broj noćenja u našim domaćinstvima i na ovaj način porasti i da će svi oni koji žive na Rudnu, Glediću, Lopatnici, Bogutovcu sada imati mogućnost da, zahvaljujući podsticajima, grade nove kapacitete i tako razvijaju svoja seoska domaćinstva da prime sve veći broj gostiju, rekao je Terzić.

Za sredstva je konkurisalo 27 domaćinstava, ali je odlukom Gradskog veća za 16 projekata izdvojeno sedam miliona dinara. Najmanji iznos koje je jedno domaćinstvo dobilo je 130.000, a najveći 680.000 dinara.