Kraljevačke gimnazijalke Tamara Savić, Milica Dukanac i Maša Vukobratov i Ivana Krasić iz Medicinske škole osvojile su prvo mesto na takmičenju srednjoškolaca “Svetska znanja za razvoj mladih”. Ove srednjoškolke nagradu su dobile za projekat pod nazivom “Kingstown for students”, na konkursu Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

U 15 gradova Srbije birane su četiri najbolje prijave, odnosno četiri srednjoškolca koji su potom sastavljeni u jedan tim. Zadatak tima bio je da napišu projekat koji će unaprediti turizam u lokalnoj zajednici.

Nijhova ideja podržava razvoj omladinskog turizma baziranog na kulturno-istorijskom nasleđu i prirodnim vrednostima Kraljeva, kroz animaciju učešća mladih iz bratskih gradova Kraljevu i organizaciju višednevne manifestacije.

One su osmislile petodnevnu manifestaciju koja će krajem avgusta sledeće godine okupiti studente iz sedam, Kraljevu bratskih gradova. Za njih su osmislile mnoge zanimljive aktivnosti, a studenti će imati priliku da vide najbolje od kulture grada na Ibru.

One su prethodnog vikenda pred stručnim žirijem prezentovale svoj projekat na Avali i osvojile - prvo mesto! Imale su 146 od mogućih 150 bodova od žirija, a 56 od 60 mogućih od publike.

Sa ukupno 202 boda zauzelu su ubedljivo prvo mesto, iza njih je bio tim iz Čačka sa 181 bodom.