JP Putevi Srbije obaveštavaju da je u Kraljevu zbog mraza u jutarnjim i večernjim časovima moguća pojava poledice, a vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja, posebno na prilazima gradu.

Na putnim pravcima Kraljevo (Ratina) – Kraljevo (Kovanluk) i Kraljevo (Kovanluk) - Mataruška Banja - veza sa državnim putem I B 22, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Zbog snega na kolovozu i otežanog saobraćaja, zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima na državnom putu IIA reda br 209 Kovanluk-Ratina na području Kraljeva, kao i putevima Kraljevo - Brezna Kruševac (Dobre Vode) - Goč - Stanišinci zabrana za teretnjake(ZKŠ) i Vrnjci-Stanišinci - Grčak.

Odrona ima na sledećim putnim pvacima I A-209   Kraljevo (Ratina) - Kraljevo(Kovanluk), II A-210   Jošanička Banja – Kopaonik i II B-410   Kraljevo (Kovanluk) - Mataruška Banja - veza sa državnim putem I B 22, II A-209   Kraljevo (Kovanluk) - Brezna - Granica PZP Novi Pazar/Kruševac (Goč).

Obustava saobraćaja usled izvođenja radova na rehabilitaciji nadvožnjaka na državnom putu Raška - Kraljevo (gradska ulica Zelen Gora u Kraljevu).

U toku trajanja radova na nadvožnjaku, saobraćaj se preusmerava na sledeći način:

Saobraćaj sa puta Raška - Kraljevo preusmerava se na državni put I B reda broj 22, dalje je moguće skrenuti u Ulicu vojvode Stepe koja vodi ka centru Kraljeva.

Saobraćaj iz smera Kraljeva ka Raškoj (saobraćaj iz centra Kraljeva), iz ulice Zelen Gora, umesto prelaska preko nadvožnjaka preusmerava se u Ulicu vojvode Stepe, a dalje je moguće uključiti se na državni put I B reda broj 22. Planirani završetak radova je 1. maj ove godine.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.