Novi vršilac dužnosti direktora gornjomilanovačkog Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović najavio je podnošenje krivične prijave protiv nekadašnje direktorke ove ustanove dr Dragice Topalović.

On je na konferenciji za novinare istakao da je njegova prethodnica tokom 2014. godine zaposlila određeni broj radnika na neodređeno vreme, iako je na snazi bila odluka Vlade o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

- Doktorka Topalović je u periodu od januara do decembra 2014. godine suprotno odluci Vlade zaposlila 14 novih radnika na neodređeno vreme, što je, zbog neobezbeđenih sredstava za njihove plate, dovelo do nelikvidnosti Doma zdravlja i blokade računa u trajanju od 574 dana, istakao je dr Čivović.

On je dodao da je u trenutku njegovog stupanja na dužnost Dom zdravlja imao 227 zaposlenih, od toga 217 na neodređeno vreme, a da su plate 184 zaposlenih finansirane sredstvima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a ostale iz budžeta lokalne samouprave.

Dodatan problem je nastao kada radnici koji su finansirani iz lokalnog budžeta nisu primili platu skoro godinu dana, pa su neki od njih tužili Dom zdravlja i sudskim putem naplatili potraživanja.

Novi rukovodilac navodi da Dom zdravlja ima i druge probleme, kao što su nedovoljan broj medicinskog osoblja, ali i da se vozni park nalazi u očajnom stanju.