Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, objavio je lokaciju na kojoj će se graditi market nemačke kompanije „Lidl” u Paraćinu.

Paunović je ovu informaciju objavio na svom Fejsbuk profil, zajedno sa još devet poslovnih i proizvodnih objekata koji su u proceduri za dobijanje građevinske dozvole.

Ukupna površina svih deset objekata iznosi nešto više od 15.000 metara kvadratnih, što je po Paunovićevim rečima, skoro polovina proizvodne površine koju je zauzimala nekadašnja štofara.

On je dodao da se radi o javno dostupnim podacima koje svako može da proveri na sajtu www.geosrbija.rs.

Na pitanje kada će „Lidl” otpočeti gradnju marketa Paunović nije mogao da odgovori, jer, kako kaže, to nije pitanje za opštinu. Trenutno je ova kompanija u fazi izdavanja građevinske dozvole i taj proces je strogo definisan propisima.

Kada investitor završi projektnu dokumentaciju, dobiće dozvolu, naveo je prvi čovek Paraćina.

On je podsetio da je tih 15.000 kvadratnih metara otprilike jednako površini koju je opština ponudila za hale kompaniji Delfi. Međutim, razlika je što bi se one gradile sa 12 miliona evra iz budžeta opštine, tri miliona evra koji bi bili uloženi u infrastrukturu, sedam hektara besplatnog zemljišta i desetak miliona evra državnih subvencija.

Sa druge strane, novih deset poslovnih i privrednih objekta koji su u fazi dobijanja građevinske dozvole se grade „sami” bez državne i opštinske pomoći. To je ta „mala razlika” između stranih investicija i malih i srednjih preduzeća iz regiona, koju ne vide svi, zaključio je Paunović.