Turska kompanija “Tibet moda“ koja se bavi proizvodnjom odeće otvorila je fabriku u Ćupriji. Pogon u ovom momentu zapošljava 250 radnika, a menadžment kompanje najavio je da će u drugoj fazi biti zaposleno još 350, dok bi do 2018. godine ovoj firmi bilo posla za oko 1.000 radina.

Turski investitori su odbili i subvencije države i Opštine Ćuprija za zapošljavanje radnika, jer žele da ulože samo svoj kapital.

Fabriku „Tibet mode“ u Ćupriji u petak su otvorili premijer Aleksandar Vučić, vlasnici „Tibet mode“ Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj.

Premijer je prilikom otvaranja fabrike rekao da je ovaj projekat, između ostalog, a možda i najviše, rezultat zalaganja ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja i turskih prijatelja koji su prepoznali dobar ambijent i dobre odnose i rešili baš tu da ulažu.

“Tibet moda” je srpski ogranak CCM mode iz Istambula. Turska kompanija posluje četvrt veka I bavi se uglavnom proizvodnjom ženske odeće.