Najlepša stvar u Kraljevu, po mišljenju mladih Kraljevčana sa kojima je ekipa portal Pressek razgovarala, su reka Ibar i šetnje pored Ibra. U ovom gradu je, po mišljenju mladih Kraljevčana, inače lepo živeti zato što je sve blizu i nikuda nije neophodno pešačiti duže od 15 minuta. 

Na pitanje šta bi neko ko nije iz Kraljeva u ovom gradu obavezno trebalo da vidi, kažu:

Milica Stefanović, 16 godina

Ko god dođe u Kraljevo obavezno bi trebalo da se prošeta pored Ibra. Sama reka je lepa, a pogotovo je dobro to što je šetalište uz nju sređeno pre nekoliko godina, pa se može pešaka stići sve do ušća Ribnice u Ibar.

Lazar Simić, 19 godina

Trg srpskih ratnika je nešto što treba videti jer je, koliko znam, jedan je od retkih trgova na svetu u kome se ulice seku pod pravim uglom. Kad je već na trgu posetilac ne bi trebalo da preskoči kafanu „Pariz”. Ova kafana zadržala je i danas šmek iz vremena kada je osnovana, odnosno iz 1882. godine. Takođe, ko god dolazi u Kraljevo trebalo bi da nađe vremena i skokne do Žiče i do Studenice.

Minja Milovanović, 16 godina

Najlepša stvar u Kraljevu je sam centar grada „kod Milutina”. Kraljevo je možda mali grad po nekim merilima, ali ima odlično pozorište, dobar bioskopski program. Muzej je takođe vrlo aktivan i ima dobre izložbe. Ljudima koji nisu iz Kraljeva svakako bih peporučila da dođu na neki od ovdašnjih festival – JazzIbar, Kraljevski filmski festival, Street art festival ili Amfitetatar.

Nikola Petrović, 18 godina

Park preko puta Saborne crkve najlepši je park u Kraljevu, i ko dođe ovde ne bi smeo da propusti da se prošeta ovim parkom. Tu preko puta je muzej koji ima zanimljive izložbe. A mladima bih preporučio kafe „Pab”, jer ima dobru atmosferu i pristupačne cene.

Milica Raković, 17 godina

Kraljevo ima dosta prostranih i lepo uređenih parkova, koje treba obići. Ponekad mi je žao što mi Kraljevčani ne provodimo više vremena u svojim parkovima. Neko ko nije iz Kraljeva, a voli sport, bilo bi dobro da dođe i vidi neko sportsko takmičenje i novu halu.