Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada. Oni ističu da im gazda Radoica Milosavljević novac nije uplatio od juna ove godine i na taj način ne poštuje kupoprodajni ugovor koji je potpisao pre godinu dana.

Štrajk upozorenja održan je između 11 i 12 časova u redakciji televizije, na kojoj je u to vreme emitovan direktan prenos sednice Skupštine grada. Gledaoci su o štrajku upoznati kajronom koji je u to vreme emitovan.

Predsenik sindikata „Nezavisnost” Goran Antonijević istakao je za agenciju Beta da je današnji štrajk samo prvi u nizi i da će svakog dana biti organizovan u različito vreme kako bi se ukazalo na lošu situaciju u ovom preduzeću. On je naveo da su ključni zahtevi zaposlenih isplata svih zarada od juna ove godine i deblokada računa, koji je trenutno u blokada 13 miliona dinara.

- Isključuje nam se internet, telefon, nemamo para za gorivo, pa je pitanje kako mi uopšte možemo da radimo ako se račun ne odblokira. Od vlasnika tražimo da poštuje kupoprodajni ugovor, jer smo mi u prethodnih godinu dana obavljali sve zadatke koje smo dobijali i nema šanse da se krivica za stanje u kome se preduzeće nalazi svaljuje na radnike, istakao je Antonijević.

On je dodao da je deo problema i to što Kragujevac ove godine nije raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, jer misli da bi televizija lakše opstala ako bi mogla da konkuriše za sredstva u lokalnoj samoupravi.