Tekstilna kompanija „Kajzen” otpočela je u Smederevu proizvodnju majici američkog breda Atos. Reč je o ćerki firmi turske kompanije „Kardem” koja je od 1. juna zaposlila 299 radnika iz ovog grada.

Trenutno u fabrici postoji pet proizvodnih traka, a po rečima direktora Kušata Jilmaza, ideja je da za godinu dana zaposle 800 radnika.   

- Od 229 zaposlenih, u trening centru u Smederevu trenutno se obučava njih 70, po principima Kardem kompanije. Proces obuke koji traje tri meseca, ovde smo skratili na šest nedelja, jer hoćemo da se krećemo brže, napomenuo je direktor Kušat Jilmaz.

Svi zaposleni imaju ugovore o radu I minimalnu zaradu, ali se nadaju da će sada kada je počela proizvodnja moći da računaju na veću platu od smederevskog proseka.

Na sajmu zapošljavanja održanom u maju ove godine, kompanija „Kajzen” je predstavila svoj dugoročni plan razvoja. Želja je da za nekoliko godina u pogonu bude zaposleno 2.500 radnika, a kada se ta cifra dostigne iz kompanije su najavili nove investicije u Smederevu.