U Kragujevcu će u petak, 15. februara, u većem delu dana biti promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko minus 3 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 6 stepeni.

Meteorolozi prognoziraju da će tokom narednih dana doći do postepenog porasta temperatura. U subotu, 16. februara, doći će do razvedravanja, a najviša dnevna temperatura biće 8, u nedelju 9 stepeni, dok će se naredne nedelje tokom dana kreteti oko 12 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su mogući kod meteoropata.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.