U Kragujevcu će u sredu 30. januara, biti pretežno oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko minus 1 stepen, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 2 stepena.

Zbog topljenja snega Lepenica će biti u daljem porastu. Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji i mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Kada su u pitanju putevi u Šumadiji magle ima na deonici državnog puta II A-152   Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin Grob.

Na području Kragujevca vozače očekuju zimski uslovi vožnje. AMSS upozorava vozače na jak mraz i poledicu, kao i na to da na pojedinim deonicama ima i mestimično snega na kolovozu. Potrebna je puna opreznost u vožnji.

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na putu II A 183, Kragujevac - Rekovac - Belušić, saobraćaj je otežan, zbog snega na kolovozu. Vozačima savetujemo da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike u ovom delu Srbije ne poboljšaju.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Biometeorološka prognoza

Očekuje se relativno poboljšanje biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.