U Kragujevcu će u ponedeljak 28. januara, biti pretežno oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 0 stepeni, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 8 stepeni.

Porast temperature, jak vetar i kratkotrajna kiša će intenzivirati topljenje snežnog pokrivača u nižim predelima. Usled topljenja snega doći će do porasta vodostaja na Lepenici.

Na osnovu očekivane biometeorološke situacije svim hroničnim bolesnicima preporučuje se oprez, a naročito osobama sa srčanim oboljenjima i reumatičarima. Moguće su uobičajene meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

U toku noći između nedelje i ponedeljka na području Srbije nije bilo padavina, ali se, usled slabog mraza i zaleđivanja mokrih površina, lokalno stvarala poledica.

JP „Putevi Srbije” apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

Na području Kragujevca vozače očekuju zimski uslovi vožnje. AMSS upozorava vozače na jak mraz i poledicu, a na pojedinim deonicama ima i mestimično snega na kolovozu. Potrebna je puna opreznost u vožnji.

Na putu II A 183, Kragujevac - Rekovac-Belušić, saobraćaj je otežan, zbog snega na kolovozu. Vozačima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike u ovom delu Srbije ne poboljšaju.

Radovi na putu                                                

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac-Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.