U Kragujevcu će u utorak, 12. februara, u većem delu dana biti oblačno vreme, sa kišom i susnežicom. Jutarnja temepratura kretaće se oko 1 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 5 stepeni.

Prema prognozi republičkog hidrometeorloškog zavoda tokom jutra na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima oblačno mestimično sa kišom, na planinama kao i ponegde u nižim predelima južne Srbije sa snegom. Padavine su slabog intenziteta.

Relativno poboljšanje biometeorološke situacije. Uobičajene tegobe su moguće kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. U saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Stanje na putevima oko Kragujevca

JP Putevi Srbije upozoravaju vozače da na državnim putevima ima snega u rskvašenom stanju u visini do 5 centimetara.

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.