U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 54 terenske intervencije, od čega 16 na javnom mestu.

U ambulantni Zavoda obavljeno je 72 pregleda, dok je u pedijatrijskom odseku bilo 24 pregleda.  

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali hronični pacijenti sa bolestima organa za disanje, a zabeležen je i nešto veći broj pacijenata sa alergijskim reakcijama.

U Srbiji će ujutro biti pretežno vedro, samo u južnim i istočnim krajevima još umereno oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuskova, a tokom dana u svim predelima predviđa pretežno sunčano i vetrovito uz nižu dnevnu temperaturu za pet do sedam stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren severni i severozapadni vetar, koji će u Banatu, na istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima biti povremeno i jak.

Najniža temperatura biće od 16 do 23 stepena, a najviša od 26 na zapadu do 31 stepena Celzijusa na istoku.

U Kragujevcu će danas biti pretežno sunčano uz umereno severozapadni vetar. Ujutru oblačno. Najniža temperatura će biti oko 21, a najviša oko 28 stepeni Celzijusa.

Iz RHMZ upozoravaju da će i za vikend dnevna temperatura biti u padu, od 26 do 30 stepena, a početkom sledeće nedelje nas ponovo očekuju tropske temperature preko 35 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na osobe sa povišenim krvnim pritiskom, astmatičare i psihički obolele. Meteoropate mogu imati tegobe u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i razdražlјivosti.