U Kragujevcu će u utorak 28. januara, biti pretežno oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 0 stepeni, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 4 stepena.

Porast temperature, jak vetar i kratkotrajna kiša će intenzivirati topljenje snežnog pokrivača u nižim predelima. Usled topljenja snega doći će do porasta vodostaja na Lepenici.

Vremenske prilike će imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji i mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.