U Kragujevcu će u sredu, 16. januara, biti pretežno sunčano vreme. Najviša dnevna temperatura, prema prognozama meteorologa biće do 8 stepeni iznad nule.

Biometeorološka situacija i danas može biti nepovoljna za osobe koje imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenljivog raspoloženja i glavobolje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 62 puta na terenu od čega 10 puta na javnom mestu. U ambulantu se za pomoć lekara se javilo 67 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 12 pregleda.

Za pomoć lekara tokom jučerašnjeg dana kragujevačkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć najčešće su se javljali pacijenti sa simptomima gušenja, premećajem srčanog ritma i neregulisanim krvnim pritiskom.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na državnim putevima II i III prioriteta  održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm, pa se preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Kragujevca vozače očekuju zimski uslovi vožnje. AMSS upozorava vozače na jak mraz i poledicu, a na pojedinim deonicama ima i mestimično snega na kolovozu. Potrebna je puna opreznost u vožnji.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac-Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.