U Kragujevcu će u četvrtak 31. januara, biti pretežno oblačno vreme, a moguća je pojava susnežice i snega. Jutarnja temepratura kretaće se oko minus 1 stepen, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 2 stepena.

Od petka do nedelje usled značajnog porasta temperature i jakog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara.

Duž Drine, Južne i Velike Morave, na području donjeg Podunavlja, Banata, Bačke, Timočke Krajine, u Beogradu i okolini, u jutarnjim i prepodnevnim satima zbog magle vidljivost će mestimično biti smanjena na 300 do 500m, ponegde na jugoistoku i na 50 do 100 m.

Nepovoljna biometeorološka situacija doprineće pojačanju tegoba kod hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima tokom prepodnevnih sati. Pospanost i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Maksimalna pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na području Kragujevca vozače očekuju zimski uslovi vožnje. JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na putu II A 183, Kragujevac - Rekovac - Belušić, saobraćaj je otežan, zbog snega na kolovozu. Vozačima savetujemo da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike u ovom delu Srbije ne poboljšaju.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.