U Kragujevcu će u petak 1. februara, biti promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko minus 2 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 9 stepeni.

Usled značajnog porasta temperature, od danas do nedelje, kao i jakog i olujnog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara.

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu razdražljivosti i poremećaja sna. Preporuka učesnicima u saobraćaju je da povećaju pažnju.

Stanje na putevima

Pošto je u toku prethodne večeri i noći mestimično bilo slabog mraza, a usled zaleđivanja mokrih površina, očekuje se poledica.

Na području Kragujevca vozače očekuju zimski uslovi vožnje. JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na putu II A 183, Kragujevac - Rekovac - Belušić, saobraćaj je otežan, zbog snega na kolovozu. Vozačima savetujemo da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike u ovom delu Srbije ne poboljšaju.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.