U Kragujevcu će u četvrtak 7. februara, biti promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 2 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 7 stepeni.

Ovakve temperature zadržaće se i sutra. Za vikend se prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje dalji porast temperatura.

Biometeorološka situacija može biti nešto povoljnija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Tokom dana srčani bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe,a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Mogući su poremećaj sna, promenljivo raspoloženje i glavobolja.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.